Municipiul Tulcea va scăpa de problemele create de ploile torenţiale nu mai devreme de anul 2024, atunci când se vor finaliza lucrările la sistemul de preluare al apelor pluviale. Până atunci, străzile din centrul oraşului vor fi în continuare inundate, aşa cum s-a întâmplat şi duminică, atunci când ploile şi vântul puternic în rafale au afectat municipiul Tulcea.

Ploaia torenţială a afectat sistemul de canalizare, iar vântul a rupt crengi şi, în unele locuri, a dislocat arbori. Noile conducte montate până în prezent nu au fost încă legate de actualul sistem de preluare a apelor pluviale, lucrările fiind în plină desfăşurare.

„Colegii de la Servicii Publice Tulcea au intervenit imediat, cu prioritate în spaţiile publice cele mai circulate şi acolo unde au fost cele mai mari urgenţe. Intervenţiile au fost coordonate de Primăria Tulcea – SGM şi Direcţia de Poliţie Locală a Municipiului Tulcea. Reamintim faptul că lucrările la Sistemul de preluare al apelor pluviale au început în acest an, termenul de finalizare fiind martie 2024″, a informat duminică Primăria Tulcea.

Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a semnat, în ianuarie anul trecut, contractul de finanţare pentru realizarea sistemului de preluare a apelor pluviale din centrul oraşului.  Semnarea contractului este o reconfirmare a finanţării de 20 de milioane de lei alocată municipiului Tulcea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Reabilitarea sistemului de preluare a apelor pluviale din centrul oraşului este un proiect anunţat de foarte multă vreme de autoritatea locală care a alocat în anul 2017, din bugetul propriu, circa 3 milioane de lei pentru proiectarea sistemului de preluare a apelor pluviale.

Proiectul început în anul 2017 de Primăria municipiului a fost blocat până la sfârşitul anului 2020 din cauza unor diferende între autoritate şi societăţile care au câştigat licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia lucrării.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.