După ce anul trecut Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a avut în atenţie limitarea numărului ambarcaţiunilor care efectuează activităţi de transport în rezervaţie, în prezent pentru a proteja habitatele naturale, guvernatorul are în vedere ca lucrătorii instituţiei să supravegheze coloniile de păsări.

Discuţiile au demarat după ce anul trecut au fost postate pe o reţea socială mai multe fotografii în care bărci cu turişti intră într-o colonie de pelicani.

„Vom încerca să păzim noi coloniile de păsări. Nu putem limita numărul ambarcaţiunilor deoarece sunt nişte drepturi constituţionale ale fiecăruia. Indiferent câte ambarcaţiuni sunt, una singură se poate duce printre păsări. O limitare se poate face prin planuri de management aprobate. Vom face un plan de monitorizare. Va trebui ca agenţii noştri de la monitorizare şi comisariat să stea mai mult în colonii, pentru că altfel nu avem cum să păzim coloniile pe termen scurt”, ne-a declarat guvernatorul ARBDD, Teodosie Marinov.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.