Lucrătorii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea au identificat reţete compensate eliberate anul trecut de unii medici de familie unor pacienţi pentru care s-a acordat o compensare de 100%, iar pacienţii aveau dreptul la 90% sau 50%.

Este vorba de 24 de reţete compensate, care au fost acordate pensionarilor care au o pensie de peste 1.299 lei pe lună, deşi legea prevede acordarea facilităţii sub această sumă.

„În urma verificărilor s-au identificat diferenţe pentru un număr de 24 de asiguraţi, iar procedura a urmărit dacă pensia beneficiarului pentru luna precedentă datei prescrierii a fost mai mică decât valoarea limită la data respectivă – an 2021 (1.299 lei). Pentru clarificarea acestui aspect s-a solicitat Casei Judeţene de Pensii Tulcea să transmită CAS Tulcea cuantumul real al veniturilor din pensii de stat, pensii pentru agricultori şi cuantumul indemnizaţiilor sociale pentru pensionari, acolo unde este cazul, pentru aceşti asiguraţi. S-au identificat prescripţii de medicamente din sublista B, compensate cu 90%, de care au beneficiat unii asiguraţi care au realizat venituri din pensii peste limita legală şi care ar fi trebuit să beneficieze de compensare în procent de 50%”, ne-a declarat directoarea CAS Tulcea, Eugenia Vasile.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.