Ziua Internaţională a Dunării va fi serbată astăzi la Tulcea, începând cu ora 19.00, printr-o serie de activităţi organizate de Primăria municipiului în Parcul Monumentului Independenţei, loc ce oferă o privelişte de ansamblu şi, totodată, pitorească asupra fluviului.

Tulcenii sunt aşteptaţi să parcurgă un traseu simbolic dedicat frumuseţilor şi beneficiilor Dunării, periplu de-a lungul căruia va avea lor o expoziţie de fotografii, o degustare de produse din peşte, dar şi un concert de muzică clasică şi cafe-concert, potrivit unui comunicat al Primăriei Tulcea.

Expoziţia de fotografii înfăţişează Dunărea de la izvoare până la vărsare, iar produsele din peşte dedicate degustării provin de la Deltaica şi sunt  preparate după reţete locale.

De asemenea, treptele monumentului vor găzdui scena pe care vor concerta elevi ai Liceului de Arte „George Georgescu”, a căror prestaţie va fi urmată de un moment muzical pregătit de Aurelian Croitoru din cadrul Ansamblului „Baladele Deltei”.

„Pentru a ne bucura de priveliştea către Dunăre şi oraş, concertul se va desfăşura până la asfinţitul soarelui. Invităm tulcenii să celebreze <<Ziua Dunării 2022>>”, transmit reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Ziua Internaţională a Dunării, marcată de Prefectura judeţului

Şi Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea a marcat, marţi, Ziua Internaţională a Dunării printr-o şedinţă extraordinară a comisiilor şi comitetelor reunite – Colegiul Prefectural, Comisia de Dialog Social şi Comitetul de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

„<<Importanţa culturală a fluviului Dunărea>>, <<Dunărea Veche – Braţul Măcin, ca parte importantă a fluviului Dunărea>>, <<Discover Lower Danube>> au fost temele prezentate pentru a marca contribuţia pe care fluviul a avut-o la crearea identităţii locale, dar şi la dezvoltarea economică şi socială a judeţului nostru”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Tulcea.

În cadrul evenimentului s-au expus mesajele dedicate Zilei Internaţionale a Dunării, transmise de către Gabriel Francisc Ştika, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” şi Teodosie Gabriel Marinov, guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.