Primele sute de refugiaţi au ajuns în Tulcea încă de joi, folosind punctul de trecere de la Isaccea, iar autorităţile din judeţ sunt în alertă. Toată lumea se aşteaptă însă ca valurile de ucraineni care au nevoie de ajutor să crească până la ordinul miilor.

Raluca Cacencu, reprezentanta Asociaţiei HoReCa Tulcea, spune că cei care activează în această branşă doresc să vină în sprijinul refugiaţilor ucraineni. Ea însăşi a luat o familie acasă.

„Până în acest moment  am avut aproximativ 30 de persoane care au fost cazate joi noapte, ieri le-am oferit şi masa. Unora le-am oferit cazare noi, alţii şi-au luat camere printr-o platformă de rezervări, facem toate eforturile umane pentru a găsi soluţii de cazare, adăpostire şi asistenţă medicală pentru refugiaţii care continuă să intre în ţara noastră în număr mare. Tatăl meu, care este etnic ucrainean, ne-a ajutat foarte mult cu traducerile. Am comunicat şi cu colegii din Asociaţia HoReCa Tulcea, s-au mobilizat şi din ei să ducă alimente în Vama Isaccea. (…) Tulcenii vor să ne ajute cu bani, însă pentru noi e suficient să primim alimente de bază”, ne-a declarat ieri Raluca Cacencu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.