Numărul de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 aproape s-a dublat în ultima săptămână în România, arată datele prezentate de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a precizat într-o conferinţă de presă că numărul de îmbolnăviri ar putea ajunge la finalul lunii august la 10.000 / zi.

Un singur pacient cu Covid-19 este internat, în prezent, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, pe secţia Covid. Conform site-ului covid19.geo-spaţial.ro, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în judeţul Tulcea este de 0,06/1.000 de locuitori, iar numărul cazurilor active este de 1090. De la debutul pandemiei, la nivelul judeţului au fost confirmate 20.424 de persoane, dintre care 18.800 au fost declarate vindecate, iar numărul celor care au decedat în urma infectării cu acest virus este de 534 de tulceni.

Medicii de familie confirmă că şi la Tulcea numărul infectărilor este în creştere.

„Avem, într-adevăr, o creştere a cazurilor de Covid şi la Tulcea. De câte ori depistăm pacienţi infectaţi, îi trimitem la Centrul de evaluare, din cadrul Spitalului Judeţean, unde li se fac analizele specifice şi primesc medicaţie antivirală. Deşi ministerul a promis că vom putea prescrie şi noi, medicii de familie, medicaţia antivirală, aceasta se găseşte doar în centrele de evaluare, nu şi în farmacii. Pentru a preveni infectarea sunt de făcut câteva lucruri simple: să păstrăm distanţarea socială, să evităm spaţiile aglomerate, să purtăm masca atunci când ajungem în astfel de spaţii şi să avem o igienă corespunzătoare. Foarte important, toată lumea trebuie să se vaccineze. Un vaccin nu asigură protecţie 100%, dar, în caz de infectare, aceasta va fi sub o formă mult mai uşoară. După şase luni, vaccinul nu mai are niciun efect, trebuie făcut un alt vaccin, pentru că nu mai oferă imunitate, după atâta timp. Lumea trebuie să ştie că vine valul şase, cu viruşi mai rezistenţi şi cu o patogenitate şi mai virulentă asupra stării de sănătate”, ne-a declarat dr. Constantin Ciureanu, medic de familie.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.