Primăria Tulcea au fost reabilitate, a anunţat primarul Ştefan Ilie.

Este vorba de locul de pe strada I.L. Caragiale-Cireşari şi cel de pe strada Alunişului zona Marinarul.

Cel de pe strada I.L. Caragiale are o suprafaţă totală de 374,89 mp şi a fost reabilitat prin montarea unor dale de cauciuc, rotativă cu băncuţe, tobogan cu un turn şi pasarelă, dublu tobogan cu turn şi hintă triplă.

Locul de joacă din zona Marinarul are o suprafaţă de 150 mp pe care au fost montate dale de cauciuc, tobogan cu turn şi pasarelă, hintă triplă, rotativă cu băncuţe şi balansoar.

„Lucrările se vor încheia prin înlocuirea gardurilor existente cu unele noi, pentru siguranţa copiilor, confecţionate de Direcţia Întreţinere şi Administrare Patrimoniu Tulcea, după modelul locului de joacă Pelican”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Următoarele locuri de joacă care vor fi reabilitate sunt cele de pe strada Alunişului – Centrul de transfuzii, cartier Lotizare – parc Veolia, cartier E3 – Aleea Cristina, cartier C5 – Peco Babadag, strada Navaliştilor, strada Viticulturii – ANL, Complex Neptun, strada Eternităţii Bl. E2, strada Grădinarilor, cartier E3 – Fedra, cartier E3 – Aleea Cicoarei, strada Progresului – Casa Armatei şi Rosmarin.

Alte patru locuri de joacă au fost reamenajate de către Primăria municipiului, în zonele Pelican, Penny C 5, Telena (str. Babadag) şi Şcoala Nr. 5, iar pentru copii cu dizabilităţi s-au montat aparate în Parcul Personalităţilor, în Orăşelul Copiilor, precum şi în alte locuri care sunt stabilite în urma discuţiilor cu asociaţiile şi persoanele fizice interesate.

Lucrări de asfaltare în cartierul Dallas

Edilul a amintit şi faptul că în prezent se derulează lucrări pentru modernizarea zonei Dallas. Este vorba de asfaltarea străzilor, trotuare pentru acces pietonal, gradene şi locuri pentru repaos şi coşuri de gunoi.

„Lucrările de asfaltare vor continua concomitent cu modernizarea sistemului de iluminat, în zona Eden”, a spus Ştefan Ilie.