Cel mai mare borş pescăresc din Delta Dunării va fi gătit şi servit la Jurilovca în ultimul week-end din luna august. După doi ani de pandemie, timp în care evenimentul a fost amânat,  zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi  la cea de-a X-a  ediţie a Serbării Borşului Pescăresc. Festivalul, organizat de Primăria Jurilovca, promovează patrimoniul cultural şi potenţialul turistic al complexului lagunar Razim Sinoe, dar totodată celebrează tradiţii gastronomice şi culturale din Jurilovca şi Delta Dunării. Participanţii au ocazia de a descoperi savoarea preparatelor locale, originalitatea obiceiurilor şi frumuseţea spiritului multietnic al Dobrogei, dar şi de a încheia vara într-un mod foarte plăcut.

„În cele două zile de serbare intenţionăm să acoperim cam tot ce înseamnă identitate artistică şi culturală, din judeţul Tulcea şi, bineînţeles, atracţia principală al evenimentului nostru, şi arta culinară. Vor fi amenajate standuri, cu produse tradiţionale din zonă, unde se vor putea degusta şi preparate precum storceag, peşte prăjit, peşte la grătar, la cuptor, chifteluţe, salată de icre, dulciuri făcute în casă şi multe alte bunătăţi. Pe partea artistică pregătim un program de muzică pop, artişti cunoscuţi, precum Delia, Marcel Pavel, Elena Gheorghe, care ne-au confirmat prezenţa, dar şi de muzică folclorică şi dansuri tradiţionale, specifice fiecărei etnii reprezentate pe scenă. Noi invităm, la fiecare ediţie, toate grupurile vocale şi ansamblurile de dansuri din judeţ, iar toţi cei care doresc să urce pe scenă ne pot contacta în vederea realizării acestui lucru. De asemenea, vom avea standuri, unde artişti şi meşteşugari locali îşi vor expune lucrările”, ne-a declarat primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.