Pe zeci de străzi din municipiul Tulcea vor fi deschise şantiere de lucru de anul viitor, după ce Primăriei i-au fost alocate 43 de milioane de lei pentru două proiecte depuse pe programul „Anghel Saligny”.

Este vorba de reabilitarea şi modernizarea străzilor din municipiu, zona Est – etapa 1, în valoare de 6.342.518,35 lei şi de reabilitarea / modernizarea sistemului rutier străzi din municipiul Tulcea, cu o alocare de 36.657.481,65 lei.

„Pe un proiect am primit suma în totalitate de 36,6 de milioane de lei, iar celui de-al doilea i s-a alocat 6,3 milioane de lei, respectiv diferenţa până la 43 de milioane de lei, suma maximă pe care o poate primi un municipiu reşedinţă de judeţ. Cel de al doilea proiect are o valoare totală de 24 de milioane de lei, iar diferenţa va fi suportată din bugetul local în anii următori. Aici lucrăm la proiectul tehnic.  Pentru proiectul finanţat în totalitate, în luna august vom recepţiona DALI-ul. Acesta cuprinde şi strada Viticulturii pe care am luat-o înapoi de la Consiliul Judeţean”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Până la semnarea contractului de finanţare la Ministerul Dezvoltării, Primăria Tulcea va demara procedura de licitaţie cu clauză suspensivă.

 „Contractul de finanţare va fi semnat undeva prin luna octombrie, timp în care vom mai depune nişte documente precum DALI, hotărâre de consiliu local, extras de carte funciară, certificate de urbanism, etc. Vom scoate lucrările la licitaţie cu clauză suspensivă undeva în luna septembrie, chiar înainte de semnarea contractului de finanţare pentru că ştim că banii sunt alocaţi”, a precizat viceprimarul George Şinghi.

Prin Programul Naţional de Investiţii ,,Anghel Saligny” se va face reabilitarea unui pachet de străzi pe o suprafaţă de 16 km: 9 Mai, Silvestru, Pictor Alexandru Ciucurencu, Pescarilor, Şcoalei, Prudenţei, Dianei, Malcoci, Salcâmilor, Zimbrului, Agricultori, Elena Doamna, Călugăreni, Rozmarin, Aleea Mugurel, Aleea Păunului, Miron Costin, Aleea Miron Costin, Aleea Războieni, Gazelei, Energiei, Horia, Cloşca, Crişan, Câmpului, Aleea Cristina, Aleea Meduzei, Pinului, Chiparosului, Socului, Al. Sulfinei, Viticulturii, Mahmudiei (tronson), Vărărie Baltă, Taberei, Rogozului, Racului.

Tot pe Programul Naţional de Investiţii este prinsă reabilitarea a 8 km de străzi din zona Est: 24 Ianuarie, Cuza Vodă, Armeană, Concordiei – Tr. 1, Str. Concordiei – Tr. 2, Gloriei, Avram Iancu, Str. Sălciilor, Mihai Viteazu tr 1, Mihai Viteazu Tr 2, Rahovei, Traian Vuia, Nicolae Bălcescu, Str. George Georgescu, Plugarilor (tronson), Primăverii, Str. Prislav.