Structurile subordonate Primăriei Tulcea vor amenaja 11 puncte de prim ajutor în pieţele din municipiu, staţii de autobuz, dar şi în mai multe sedii ale instituţiilor, pe fondul codului  galben de caniculă şi disconfort termic ridicat. De astăzi şi până duminică se anunţă temperaturi maxime de 35-37 °C.

Agropieţe SA va amenaja puncte de prim ajutor dotate cu apă, pahare unică folosinţă, trusă de prim ajutor în Piaţa Sf. Gheorghe, două în Piaţa Veche şi unul în Piaţa Vest.

Societatea de Transport Public va deschide puncte de prim ajutor similare în staţiile de autobuz de la Hotel Delta, cartier Vest şi Piaţa Neptun, dar şi la sediul instituţiei.

Un punct de prim ajutor cu o cameră dotată cu aer condiţionat va fi deschis şi la sediul DAPL din strada Concordiei. Alte două astfel de puncte vor fi disponibile la sediul Energoterm SA şi al Direcţiei de Poliţie Locală a Municipiului Tulcea.

Conform listei publicate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea la începutul acestei luni, în municipiu erau 30 de puncte de prim ajutor, cel puţin câte trei în oraşele Babadag, Isaccea, Măcin şi Sulina şi minim unul în celelalte localităţi, unde tulcenii pot beneficia de servicii de prim ajutor în caz de nevoie. Este vorba de anumite farmacii, cabinete medicale sau dispensare, dar şi puncte de prim ajutor organizate în primării, cămine culturale sau şcoli şi chiar în magazine.