În timp ce unii ucraineni refugiaţi din judeţul Tulcea aleg să revină în ţara lor natală, alţii continuă să fugă din calea războiului. Acesta este şi cazul ucrainencei Irina Horina, în vârstă de 57 de ani din Odesa, care la începutul lunii mai a venit împreună cu fiica sa în Tulcea.

Pentru a-şi asigura masa de zi cu zi şi cele necesare pe cont propriu, ucraineanca de profesie cadru didactic este dispusă să ofere lecţii de pian şi servicii de  îngrijire a unui bătrân. Dacă ar avea ajutor, ar vrea să înveţe limba română. Femeia îşi doreşte să se integreze în comunitate şi chiar să îşi găsească un partener de viaţă la Tulcea.

„În Odesa sunt asemănată cu Maica Tereza, deoarece ajut mulţi oameni bolnavi, pentru că am ceva pregătire în domeniu. Am urmat cursurile Conservatorului din Odesa şi sunt profesor de pian. La fel cum îi învăţam să cânte la pian pe copiii din Ucraina, pot să ofer astfel de lecţii celor interesaţi din Tulcea. Am căutat să mă angajez ca profesor aici, dar mi s-a spus că nu sunt locuri disponibile. De asemenea, îmi doresc să găsesc un bătrân sau o bătrână cărora să le ofer servicii de îngrijire şi să locuiesc la domiciliul acestora. Mama mea este bolnavă şi a rămas în Ucraina deoarece nu a vrut să îşi părăsească casa. Eu mă rog să se termine războiul şi să mă pot întoarce la ea, însă, dacă îmi găsesc o persoană cu care să mă căsătoresc sunt dispusă să mă stabilesc aici”, a precizat Irina Horina.

Persoanele interesate de serviciile Irinei Horina o pot contacta la numărul de telefon: 0736.428.812.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.