Primăria Tulcea va construi alte 10 staţii de încărcare destinate vehiculelor electrice, pe lângă cele existente, cu ajutorul fondurilor obţinute de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Astfel, tulcenii şi turiştii care tranzitează municipiul Tulcea vor avea la dispoziţie 15 staţii de încărcare a automobilelor electrice, cu prize de putere mică sau mare.

Staţiile de încărcare publice existente se află în zona Primăriei, Parcului Sfântul Gheorghe, străzii Isaccei – bloc Pelican, străzii Babadag colţ cu strada Frumoasă şi Parcarea Casei Sindicatelor, unde încărcarea este gratuită.

„În cadrul unui proiect depus la AFM vor fi implementate alte 10 staţii de încărcare rapidă. Alte două staţii de încărcare automobile electrice vor fi amenajate în parcarea tip Park&Ride, în cadrul proiectului <<Modernizarea parcului auto de transport călători din municipiul Tulcea prin achiziţionarea de vehicule nepoluante pentru transportul public>>. Aceste două staţii vor avea cate trei puncte de încărcare”, spun reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Turiştii cu maşini verzi care îşi parchează maşina la Port Aval Tulcea, unde se oferă servicii pe segmentul cheiaj şi parcare, au la dispoziţie două puncte de încărcare, care însă nu prea sunt folosite.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.