Ocolul Silvic Tulcea va face plângere penală după ce mai mulţi arbori au fost distruşi în zona „7 ţevi” în cadrul unor lucrări destinate decolmatării complexului lacustru Somova-Parcheş, derulat de Administraţia Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Mai mulţi cetăţeni ne-au sesizat la adresa ziarului şi au făcut publice în mediul online mai multe imagini cu utilaje care execută săpături şi arbori căzuţi în Dunăre în zona „7 ţevi”.

„Este o lucrare în care ARBDD este beneficiar privind decolmatarea unor canale în zona Somova. Trebuiau să treacă o gabară din Dunăre într-un canal care duce până la zona unde au lucrări. Au trecut pe acolo fără să solicite aprobările legale de la Direcţia Silvică Tulcea, şi Ocolul Silvic va face plângere penală pentru pagubele produse fondului forestier. Se vor evalua pagubele, arborii distruşi şi valoarea lor”, ne-a declarat Anton Daniel Suciu, reprezentantul Compartimentului Pază şi Protecţia Pădurii din cadrul Direcţiei Silvice Tulcea.

La rândul său, guvernatorul ARBDD Teodosie Gabriel Marinov a precizat faptul că ieri au fost trimişi în teren inspectori ecologi, iar astăzi va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii firmei care execută lucrări în cadrul proiectului de îmbunătăţire a condiţiilor hidrologice pe zona Şontea-Fortuna.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.