Prima licitaţie pentru parcările rezidenţiale s-a încheiat, iar cel mai mare preţ care va fi plătit de o persoană pentru un asemenea spaţiu este de 1.500 de lei, a anunţat marţi Primăria Tulcea.

Din cele 506 locuri disponibile în trei cartiere, 117 locuri au rămas libere, pentru 24 s-au înregistrat mai multe cereri, iar 365 au fost ocupate prin atribuire directă, după ce pe acestea s-a înregistrat doar o singură cerere pe loc.

„În termen de 5 zile lucrătoare se vor verifica documentele depuse. Persoanele validate şi declarate câştigătoare în urma participării la licitaţia on-line/atribuire directă vor primi un e-mail de confirmare, după care vor trebui să achite contravaloarea licitaţiei şi/sau tariful anual în termen de 5 zile lucrătoare de la data înştiinţării”, informează Primăria Tulcea.

Procesul de atribuire a decurs în parametri normali, iar cei care nu vor achita sumele licitate nu vor mai avea dreptul de a participa la procedura de atribuire a locurilor de parcare pentru următorii trei ani.

„Pentru locurile atribuite direct se va achita taxa anuală de 150 lei. În cazul celor 24 de locuri pentru care a existat mai mult de o cerere, suma cel mai des licitată a fost situată în jurul a 200 de lei, însă s-au înregistrat şi trei sume ieşite din tipar, 520, 610 şi 1.500 lei. Neachitarea sumelor licitate atrage retragerea dreptului de a participa la procedura de atribuire a locurilor de parcare pentru următorii trei ani”, se precizează în anunţul Primăriei Tulcea.

Pentru locurile de parcare rămase libere, se va organiza o nouă licitaţie la care vor avea acces şi locatarii persoane fizice sau juridice din imobilele apropiate care nu au primit locuri în parcarea de reşedinţă aferentă acestora, situate la cel mult 100 de metri de limita blocului, dar şi posesorii celui de-al doilea autoturism.