Criza de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) aduce la Tulcea oficialităţi din domeniul sănătăţii. Mâine la Tulcea va avea loc o masă rotundă la care şi-a anunţat prezenţa conducerea Colegiului Medicilor din România, alături de autorităţile locale.

Valentin Manole, şef Serviciu Juridic RUNOS din cadrul SJU Tulcea, ne-a declarat că este necesar ca legislaţia să fie modificată pentru ca medicii să poată fi mai uşor angajaţi.

Spitalul judeţean din Tulcea a scos la concurs posturi pentru 29 de medici din specializări precum pediatrie, neonatologie, medicină de urgenţă, urologie, nefrologie, neurologie, cardiologie, radiologie, boli infecţioase şi ORL, pentru a completa lipsa medicilor pe care spitalul încearcă să o acopere de ani de zile.

„Acum se pot depune CV-uri, urmând ca cei interesaţi să susţină un examen intern şi să fie angajaţi pe perioadă determinată, iar când legea va permite vom organiza şi concurs. În comisia de concurs trebuie să fie medici primari pe specialitate, iar o parte dintre ei să fie cadre didactice, ceea ce este dificil”, ne-a declarat Valentin Manole, şef Serviciu Juridic RUNOS.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.