Serviciile judeţene de ambulanţă din ţară  se confruntă şi cu probleme tehnice, iar mai mult de jumătate din autospecialele de la Serviciul Public de Ambulanţă îndeplinesc condiţii de casare, fapt care necesită cheltuieli importante pentru menţinerea acestora în stare de funcţionare.

Nici autospecialele din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Tulcea nu fac excepţie, unele dintre acestea depăşind un milion de kilometri parcurşi.

Potrivit managerului SAJ Tulcea, la nivel de judeţ ar fi nevoie de circa 20 de autosanitare noi şi două nave.

„Noi avem nevoie atât de autosanitare cât şi de nave sanitare. Am discutat la nivelul Ministerului Sănătăţii dacă s-ar putea să achiziţionăm nişte nave sanitare pentru că ceea ce avem noi, cu toate că sunt funcţionale este la fel ca în cazul unei maşini, pe măsură ce trece timpul începi să investeşti bani în ele. Avem circa 40 de autosanitare şi am avea nevoie de cel puţin jumătate dintre ele. După cum se ştie autosanitare din întreaga ţară au depăşit nu sute de mii de kilometri, ci un milion de kilometri şi noi avem câteva excepţii de acest gen pe care le ţinem în funcţiune. Niciun producător serios nu mai garantează şi nu recomandă să circuli cu ele după un anumit număr de kilometri. Noi neavând cu ce să le înlocuim le folosim în continuare, prin costuri deosebite pentru reparaţii”, ne-a declarat dr. Nicolae Radu Sicinschi.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.