Un număr de 25 de tineri cu cetăţenie moldovenească, ucraineană, română şi turcă se află la Sulina, acolo unde participă săptămâna aceasta la un atelier internaţional de dezvoltare a culturii cosmopolite, în contextul Regiunii Extinse a Mării Negre, intitulat S.T.OR.Y.

Cei 25 de tineri au ajuns ieri la Tulcea, fiind întâmpinaţi de autorităţile tulcene, care le facilitează deplasarea către oraşul Sulina.

Carmen Casiuc, preşedinta Asociaţiei Societatea Utopică Euxine, spune că oraşul Sulina a fost ales ca loc al derulării atelierului datorită istoricului său bogat.

„Împreună cu colega mea Cristina Bută, începem acest prim atelier internaţional la Sulina realizat împreună cu UNESCO, Catedra pentru interculturalitate, bună guvernanţă şi dezvoltare sustenabilă prin care să dezvoltăm cunoştinţele a 25 de tineri despre incluziune şi diversitate culturală. Am ales Sulina pentru istoricul ei bogat, unde avem o Europă în miniatură, dar şi pentru această oportunitate de a descoperi Marea Neagră, nu ca o limită a Europei, ci ca o punte de legătură cu culturile vecine. Cele opt zile pe care le vom petrece în Sulina sunt organizate în aşa fel încât artiştii şi tinerii curatori, manageri culturali să poată pune în aplicare câteva dintre regulile de bună producţie culturală în raport cu patrimonial construit şi material”, ne-a declarat Carmen Casiuc.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.