* Şeful ANPC: „Nu noi distrugem turismul, ci nesimţirea”

Peste 3.000 de acţiuni de control au fost realizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în această vară în zonele turistice din întreaga ţară, fiind date amenzi în valoare de 17 milioane de lei. În urma acestor acţiuni au fost găsite mai multe nereguli, printre care mizerie şi produse expirate, iar 340 de unităţi au fost închise temporar.

„Nu ne mândrim cu sancţiunile aplicate. Am fi mândri dacă ţara noastră ar fi promovată la adevărata ei valoare. Avem de pregătit sezonul de iarnă şi sper ca, măcar în ceasul al 12-lea, să se înţeleagă că ne dorim să aşezăm lucrurile pe un făgaş normal. Turismul depinde de calitatea serviciilor! Nu noi distrugem turismul, ci nesimţirea”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Potrivit unui comunicat al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Tulcea, în acest sezon estival, Comandamentul Delta Dunării a realizat 250 acţiuni de control, pentru verificarea unităţilor de cazare şi alimentaţie publică aferente, a serviciilor de agrement, precum şi a unităţilor de comercializare bunuri alimentare şi nealimentare, din Deltă.

Astfel, pentru neregulile constatate au fost date 186  amenzi contravenţionale, în valoare totală de circa 1,5 milioane lei.

În Delta Dunării, comisarii au dat 258 de avertismente, au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme, în valoare de peste 100.000 lei şi au închis temporar prestarea de servicii până la remedierea deficienţelor, pentru 25 unităţi de alimentaţie publică, 6 unităţi de cazare şi 3 piscine.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.