Pădurarii din judeţul Tulcea vor fi dotaţi cu pistoale cu glonţ. Un număr de 65 de arme letale vor ajunge în judeţ toamna aceasta, iar după o instruire specială, personalul silvic va primi armamentul.

Mulţi pădurari au avut arme şi până acum câţiva ani. Nu orice arme, ci AKM. În 2018, însă, o hotărâre de Guvern impunea renunţarea la armă cu ţeavă şi dotarea cu pistoale.

Direcţia Silvică Tulcea a început achiziţia publică anul trecut şi o va încheia anul viitor, atunci când toate cele 180 de persoane încadrate vor avea câte un pistol cu glonţ.

„Avem 180 de persoane încadrate din care personal de teren înarmat 94, şi şapte persoane înarmate din categoria personal tehnico-ingineresc. În total 101 persoane au arme, din care 32 neletale şi 64 pistoale cu glonţ. Anul acesta vom achiziţiona 65 de pistoale pentru dotarea pădurarilor, urmând ca anul viitor să ajungem la dotarea integrală cu arme de pază. Anul acesta ajungem la un grad de dotare de 60% a personalului cu arme de pază cu glonţ, la care se mai adaugă arme neletale. Avem contractul semnat şi urmează să scoatem autorizaţii de cumpărare. O armă este în jur de 2.000 de lei, iar achiziţia de anul acesta va fi de circa 130.000 de lei fără TVA. Le vom înlocui pe cele neletale care sunt ineficiente şi anul viitor vom avea dotare 100% cu arme cu glonţ”, ne-a declarat inginer Anton Daniel Suciu, reprezentantul Compartimentului Pază şi Protecţia Pădurii din cadrul Direcţiei Silvice Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.