Spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea membrii Partidului Ecologist Român Filiala Tulcea va deveni sediul al filialei tulcene a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, după ce contractul de închiriere cu Primăria municipiului se va încheia pe data de 1 noiembrie.

Declaraţia a fost făcută de primarul Ştefan Ilie, joi, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, după ce viceprimarul Dragoş Simion, în calitate de preşedinte al  Organizaţiei Municipale a Partidului Ecologist Român, a solicitat un motiv pentru care este refuzată prelungirea contractului de închiriere.

,,PER a avut un contract de închiriere cu Primăria Tulcea în vederea stabilirii sediului pe strada Victoriei, care astăzi încă mai este în vigoare, dar care de pe data de 1 noiembrie nu va mai fi în vigoare. Noi am făcut o solicitare domnului director DIAP de prelungire a contractului, cu circa o lună în urmă. Partidul nostru nu a putut utiliza acel sediu din cauza faptului că DIAP nu s-a îngrijit să ni-l dea fără datorii. Noi am reuşit să plătim datoria, iar DIAP nu şi-a onorat obligaţia contractuală. Aş vrea să mi se dea un motiv pentru care nu a mai fost prelungit contractul”, a spus Dragoş Simion.

În continuare, primarul Ştefan Ilie a precizat faptul că spaţiul va deveni sediu al Uniunii Tătare din Tulcea.

,,Dacă DIAP are datorii, probabil vi le va da, dacă nu, vă veţi judeca şi posibil să ajungeţi la un litigiu. Contractul s-a încheiat, iar în acel spaţiu va funcţiona, din momentul în care îl veţi preda, sediul Uniunii Tătare din Tulcea, care are solicitări de foarte mult timp şi o colectivitate şi comunitate mult mai numeroasă decât numărul membrilor dumneavoastră”, a afirmat Ştefan Ilie.

Viceprimarul Dragoş Simion a solicitat amendarea regulamentului  parcărilor

În cadrul aceleiaşi şedinţe viceprimarul Dragoş Simion a solicitat amendarea proiectului de hotărâre privind regulamentul parcărilor din municipiu, prezentând o serie de nereguli constatate pe teren.

,,De când a început să fie aplicat regulamentul de parcări pe teren a căpătat alt contur. Am constatat anumite deficienţe în implementare pe care la un moment dat le-am sesizat colegilor de la Parcări. Am sesizat faptul că am scos la licitaţie loturi de parcări care nu erau cuprinse în Anexa 1 punctul numărul 2 din regulament, iar drept dovadă este că dânşii au remediat situaţia. Am insistat asupra acestor lucruri pentru că nu putem să scoatem la licitaţie ceva ce nu face parte din regulamentul de parcări. Am analizat punctual tot ce înseamnă parte de marcaje a căror formă nu este conformă. În regulament se arată inclusiv ce înseamnă un marcaj standardizat, iar la noi lipseşte cu desăvârşire. Tot regulamentul spune că locurile de parcare vor fi repartizate direct sau prin licitaţie, numai după amenajarea şi semnalizarea pe verticală şi orizontală şi  numerotarea acestora de către administratorul parcării. Stimaţi colegi, partea de marcaj face parte din semnalizarea rutieră, iar noi  nu respectăm nimic din legislaţia în acest domeniu. Acest regulament trebuie actualizat pentru că nu corespunde nevoilor comunităţii”, a subliniat viceprimarul Dragoş Simion.

Edilul i-a propus viceprimarului întocmirea unei liste cu neregulile constatate.

,,Sunt total de acord şi vă propun să le punctaţi şi să trimiteţi către mine ceea ce credeţi că trebuie să fie amendat şi veţi primi răspuns, iar dacă va fi cazul, va fi şi proiect de hotărâre pentru amendarea regulamentului de parcări. Principala regulă de acordare a acestor parcări este, în primă fază, la 30 de metri şi a doua la 100 de metri. În situaţia în care credeţi că societăţile sau casele dintre blocuri trebuie să fie trecute vă rog să faceţi acest recensământ. Aştept materialul dumneavoastră şi vă promit că îl vom dezbate în şedinţa viitoare cu toate neregulile pe care le constataţi în numele cetăţenilor”, a declarat Ştefan Ilie.