Elevii din judeţul Tulcea nu beneficiază nici acum, la o lună de la începerea anului şcolar, de produsele de panificaţie, laptele şi fructele care ar trebui puse la dispoziţie prin programul naţional cunoscut sub numele de „Cornul şi laptele”.

Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea a lansat licitaţia pentru alimentele destinate elevilor înaintea începerii anului şcolar, iar procedurile nu au mers prea simplu, astfel că, în momentul de faţă, administraţia judeţeană are de evaluat doar o ofertă pentru lotul referitor la furnizarea de produse de panificaţie.

Pentru produsele din lapte şi fructe, licitaţia se va relua, în lipsa unor oferte ferme.

„Pentru produsele de panificaţie în prima etapă a fost înregistrată doar o ofertă, s-a reluat procedura, iar acum oferta este în evaluare în cea de a doua etapă. Pentru lapte şi fructe nu s-au depus toate documentaţiile necesare şi în acest caz se va relua procedura de licitaţie. Aici fie nu au fost depuse toate documentele, fie a fost descalificată una din oferte”, spun reprezentanţii CJ Tulcea.

Consiliul Judeţean  a scos la licitaţie în luna august achiziţia de mere, pere, lapte UHT-iaurt, corn, baton alternativ cu biscuiţi sau covrigi uscaţi pentru un număr de 18.680 de elevi tulceni pentru anul şcolar 2022-2023, în cadrul Programului pentru şcoli al României.

Din anul 2002, programul a fost asumat şi derulat de Consiliul Judeţean Tulcea.

Prin intermediul acestui program se urmăreşte promovarea şi formarea de obiceiuri alimentare sănătoase şi prevenirea diferitelor afecţiuni de sănătate, ca de pildă diabetul, bolile cardiovasculare şi obezitatea infantilă.

La nivelul judeţului Tulcea sunt înregistraţi un număr total de aproximativ 28.000 de elevi, însă elevii din ciclul liceal nu sunt beneficiari ai programului de distribuire a merelor, produselor lactate şi de panificaţie.