Primăria Tulcea a demarat de circa o săptămână lucrările pentru montarea plăcuţelor de identificare, aferente tuturor străzilor şi imobilelor, începând cu scările de bloc de pe străzile Spitalului şi Alunişului.

„Vă reamintesc că această investiţie este absolut necesară, deoarece identificarea imobilelor în foarte multe locuri nu este posibilă sau se realizează foarte greu, mai ales în situaţii de urgenţă, medicale, incendii, inundaţii, etc.”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Primăria Tulcea a semnat în luna martie a acestui an contractul de furnizare a plăcuţelor cu o companie din Suceava. Este vorba de 3.556 bucăţi de indicatoare stradale, 14.118 numere de imobile, 1.294 indicatoare de adresă bloc şi 186 de indicatoare adresă asociaţie de proprietari, preţul contractului fiind de 488.106,40 lei, plus TVA.

Perioada de garanţie minimă acordată produselor este de minim 7 ani. Procedura de achiziţia a fost lansată în decembrie anul trecut, iar firma desemnată câştigătoare este S.C. Loial Impex, o companie românească, înfiinţată în 1993 la Suceava, cu experienţă în domeniu, acumulată în lucrările realizate în ţară şi străinătate.

Lucrări de reparaţii în municipiu

În această perioadă administraţia locală a mai desfăşurat lucrări la locurile de joacă din municipiu, de marcare a locurilor de parcare şi diverse reparaţii.

La locurile de joacă de pe ANL5 Viticulturii, Eternităţii, Cireşari, Fedra E3, Orăşelul Copiilor, Peco Babadag, Pelican, au fost montate şi vopsite bănci, balustrade, leagăne, panouri cu regulamentul de utilizare sau reparate terenurile şi aparatele avariate.

„Continuăm marcarea, numerotarea şi identificarea spaţiilor pentru parcări în zonele 1848, Babadag, Mircea Vodă, răspunzând solicitărilor locatarilor din cadrul asociaţiilor de proprietari”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

În ceea ce priveşte lucrările curente, printre acestea se află reparaţii de scări şi montarea unor coşuri de gunoi.

„Construirea unui zid de sprijin pe Aleea Merişor, reparaţia scărilor pe străzile Griviţei şi Mărăşeşti, vopsirea balustradelor pe strada Frasinului, I.L. Caragiale, montarea coşurilor de gunoi pe strada Grigore Antipa, curăţarea actelor de vandalism de la Centrul de informare, sunt lucrări curente sau realizate la solicitarea dumneavoastră. Indiferent de oră, în orice zi a săptămânii, doar cooperarea cu dumneavoastră este cea care ne responsabilizează”, a mai spus Ştefan Ilie.