Comuna Chilia Veche se va putea mândri de luna viitoare cu un miniport, proiect menit să schimbe faţa comunei prin folosirea resurselor naturale şi culturale specifice, prin creşterea numărului de turişti şi vizitatori, lucru care ar conduce automat şi la crearea de locuri de muncă în comunitate, prin deservirea turiştilor.

Implementarea proiectului „Infrastructură de agrement cu facilităţi de acostare” a început în noiembrie 2018 şi avea ca termen de finalizare luna iunie 2022, însă, din cauza condiţiilor geopolitice, perioada de finalizare a lucrărilor a fost prelungită cu 12 luni.

Chiar şi în aceste condiţii, proiectul este la un stadiu destul de avansat, iar edilul comunei,  Alexandru – Timur Ciauş, spune recepţia lor se va face în noul termen şi şi-a propus ca inaugurarea să aibă loc în preajma sărbătorilor de iarnă.

„Stadiul lucrărilor este la circa 80%, în preajma sărbătorilor de iarnă credem că vom putea face recepţia proiectului şi inaugurarea. În acest moment a rămas de montat pavelele, de făcut o deschidere la canalul care iese în Dunăre, de montat flotoarele şi apoi mai trebuie să se instaleze stâlpii de iluminat. În proiect avem prevăzute 96 de locuri de acostare, care vor fi ajustate, în funcţie de mărimea ambarcaţiunilor”, ne-a declarat Alexandru-Timur Ciauş.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.