Aleile cimitirelor din municipiul Tulcea vor fi monitorizate cu ajutorul unor camere video şi montarea de bariere auto. Administraţia locală intenţionează să reglementeze accesul auto în cimitir şi să îi descurajeze pe cei ce vandalizează locurile de odihnă veşnică.

Numărul mare de maşini ce se deplasează în cimitir în perioada unor sărbători creează probleme, de-a lungul timpului înregistrându-se accidente grave. Un accident mortal a avut loc chiar în luna martie a acestui an, atunci când un bărbat ce lucra la un mormânt a fost strivit de o autoutilitară.

„Se urmăreşte reglementarea accesului auto în cimitir. Principala problemă este data de faptul că aleile nu constituie drumuri publice, nefiind prevăzute pentru circulaţia automobilelor. De aceea, în perioada unor sărbători, cum este Paştele Blajinilor, numărul mare de maşini creează probleme, de-a lungul timpului înregistrându-se chiar accidente grave. Pentru ordonarea accesului şi traficului auto în cimitir se are în vedere montarea de bariere şi camere video”, spun reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Potrivit administraţiei locale, în urma finalizării procesului de intabulare demarat re-cent, se vor putea identifica noi facilităţi pentru accesul auto, inclusiv locuri de parcare.

Problemele nu au ocolit nici zona mormintelor, ultimele vandalizări având loc în luna iulie a acestui an. Un număr de cinci morminte au fost vandalizate atunci cel mai probabil de un grup de tineri, iar Primăria Tulcea a imputat firmei de pază a cimitirului cheltuielile pentru reparaţii.

Se „scumpeşte” moartea: tarife mai mari pentru serviciile din cimitirul municipal.

Primăria municipiului Tulcea a început procedura de dezbatere publică a proiectului de hotărâre pentru aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a cimitirelor mu-nicipale „Eternitatea” şi „Eternitatea nou”, a tarifelor şi taxelor pentru activităţile şi serviciile prestate în incinta acestora. Persoanele interesate pot să facă propuneri de modificare a acestuia până pe 25 noiembrie.

Potrivit proiectului, principalele modificări sunt de ordin legislativ, unele inadvertenţe cuprinse în regulamentul aprobat în 2016, precum şi actualizarea tarifelor şi taxelor pentru activităţile şi serviciile prestate prin aplicarea indicelor de inflaţie.

„Tarifele se actualizează conform normativelor în vigoare. Trebuie ţinut cont de faptul că, pe lângă salarii, aceste sume trebuie să acopere şi alte costuri, care nu sunt întotdeauna unitare. Spre exemplu, în cimitirul nou, din cauza solului dur, sunt situaţii în care muncitorii sapă cu pickhammer şi generator electric, ceea ce atrage costuri suplimentare”, precizează reprezentanţii Primăriei Tulcea.

Redevenţa de concesionare pe durata de 7 ani rămâne în valoare de 275 de lei pe loc. Pentru săparea unei gropi se va percepe un tarif de 400 de lei, iar înhumările şi deshumările au o valoare de 300 de lei. Cetăţenii care solicită serviciul de curăţenie pentru un mormânt vor plăti o taxă de 50 de lei. De asemenea, căutarea şi eliberarea documentelor din arhivă costă 50 de lei, iar avizele de concesionar pentru executarea lucrărilor funerare în funcţie de complexitate costă 70 şi 100 de lei. Un permis de lucru pentru executarea lucrărilor funerare se situează între 100 şi 200 de lei.

Cimitirul are o suprafaţă de 30 de hectare şi este administrat de un şef serviciu, ajutat de un casier, la care se adaugă 11 muncitori necalificaţi, respectiv gropari.

Extinderea cimitirului din municipiu a început în perioada 2012-2013, fiind finalizat în 2016. Anul trecut în luna iunie erau disponibile 14 parcele cu circa 400 de locuri, potrivit datelor transmise atunci de autorităţile locale.