Priorităţile ministrului Şova pentru Tulcea: Podul de la Măcin, drumul spre Constanţa şi aeroportul

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, le-a prezentat senatorilor PSD proiectele prioritare de infrastructură pentru perioada imediat următoare

Priorităţile ministrului Şova pentru județul Tulcea

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a prezentat, recent, grupului senatorial al PSD proiectele de infrastructură prioritare pentru perioada imediat următoare. În ceea ce ne priveşte pe noi, tulcenii, pe listă se regăsesc cel puţin trei investiţii majore care ar urma să se deruleze în judeţul nostru şi regiunea Dobrogei: construirea podului peste Dunăre de la Măcin, reabilitarea tronsonului Baia – Tulcea din drumul spre Constanţa şi modernizarea Aeroportului „Delta Dunării”.

Se pare că finanţarea punerii în aplicare a proiectului de construire a podului de la Măcin ar putea fi obţinută în cadrul unei noi facilităţi europene de finanţare: „Conectarea Europei”.

Totodată, Dan Şova a anunţat şi faptul că în bugetul Ministerului Transporturilor au fost deja prevăzute sumele necesare pentru reabilitarea primară a tronsonului de aproximativ 40 de km. din DN 22A, Constanţa – Tulcea (limita dintre cele două judeţe – municipiu).