Fost viceprimar al municipiului şi parlamentar de Tulcea, Andrian Ampleev este noul preşedinte al Asociaţiei Grup Local pentru Pescărie Durabila – FLAG Delta Dunării, înlocuindu-l în funcţie pe Daniel Buhai.

Noul preşedinte spune că principala provocare este să îi determine pe absolvenţii cursurilor de gastronomie locală din deltă să acceseze fonduri prin acest mecanism financiar, pentru amenajarea unor puncte de gastronomie locală.

„După aprobarea strategiei vom merge în teritoriu astfel încât să identificăm cele mai importante nevoi ale localităţilor din deltă. Cred ca va trebui să avem multe întâlniri cu mediul privat astfel încât să fie depăşită o anumită reţinere din partea populaţiei locale. De exemplu, prin Asociaţia Ivan Patzaichin Mila 23, anul acesta 100 de persoane au absolvit nişte cursuri de gastronomie locală în vederea deschiderii punctelor gastronomice. Sunt foarte curios câţi dintre cei 100 de cursanţi şi-au deschis efectiv punctele gastronomice şi câţi au apelat la fonduri prin FLAG. A fost o mare facilitate pentru populaţia locală. Punctele gastronomice sunt foarte căutate drept dovadă că ele funcţionează în câteva localităţi precum Mila 23, Chilia, Letea, Caraorman. Pe mine mă interesează ca cei care au optat să deschidă aceste puncte să vină şi să apeleze la FLAG pentru a obţine finanţare în vederea amenajării. Nu sunt finanţări foarte mari, dar lumea este reticentă având în vedere coparticiparea de 50-50%”, a declarat Andrian Ampleev, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul FLAG.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.