Pasionaţii de patinaj vor avea la dispoziţie începând de luna viitoare un patinoar ecologic ce se montează zilele acestea în Piaţa Civică lângă statuia lui Mircea cel Bătrân. Este vorba de un patinoar cu o suprafaţă de 400 mp realizat din material sintetic închiriat de Primăria Tulcea, spune viceprimarul George Şinghi.

„Este un patinoar sintetic şi astfel suntem şi eco în acelaşi timp pentru că vom folosi zero energie electrică pentru funcţionare. Potrivit caracteristicilor tehnice acesta se va comporta ca şi un patinoar clasic. Se vor folosi aceleaşi patine, iar restul condiţiilor vor fi similare celor de la patinoarul de pe lac Ciuperca. Materialul este un compozit cu aspect lucios de marmură, şi are o suprafaţă de 400 mp”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Patinoarul va fi deschis în lunile decembrie şi ianuarie iar  tarifele vor fi similare cu cele practicate pe lacul Ciuperca.

„Dacă publicul ne va da un feedback pozitiv, ne gândim să trecem la o astfel de variantă pe termen mai lung şi chiar să achiziţionăm unul. Cred că este o componentă bună la târgul de Crăciun din Piaţa Civică. Patinoarul va putea fi utilizat mai multă vreme, nefiind condiţionat de temperaturile exterioare. Acesta va funcţiona atât în luna decembrie cât şi în ianuarie. Patinoarul de pe lac Ciuperca funcţionează doar atât timp cât ne permit temperaturile exterioare şi consumă foarte mult curent. Cu siguranţă nu ne acopeream nici costurile de funcţionare cu biletele de intrare”, a precizat George Şinghi.

Patinoarul de la Ciuperca a fost în ultimele ierni locul preferat de copii şi adulţi pentru sport în aer liber.