Autoutilitare, microbuze, autocare, dar şi produse alimentare sunt principalele bunuri donate de Primăria Dortmund din Germania pentru locuitorii din Ucraina, prin hub-ul umanitar de la Tulcea. Donaţiile vor ajunge la locuitorii din oraşul ucrainean Nicolaev (Mykolaiv), unul dintre cele mai afectate de război.

Reprezentanţii primăriei din Dortmund au fost primiţi, miercuri, la Hub-ul Umanitar de Logistică Tulcea de preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Judeţeană Tulcea, Eugen Ion, alături de reprezentanţi ai Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

„Este vorba de produse alimentare, medicamente şi îmbrăcăminte. Mai mult decât atât, s-au adus şi nişte mijloace de transport, două autoutilitare, trei microbuze, iar astăzi ar trebui să ajungă şi două autocare, ca şi mijloace de utilizat pentru primăria din Nicolaev. În general din spaţiul Uniunii Europene, chiar şi America, continuă să vină ajutoare pentru Ucraina”, ne-a declarat Eugen Ion.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu a menţionat faptul că delegaţia Primăriei Mykolaiv a transmis mulţumiri tulcenilor.

„M-am bucurat astăzi să văd, din nou, umanitate şi grijă faţă de semeni, odată cu vizita reprezentanţilor Primăriei Dortmund, din Germania, la Hub-ul Umanitar de Logistică Tulcea, alături de reprezentanţi ai Ambasadei Germaniei la Bucureşti. Aceştia au venit cu ajutoare umanitare pentru oraşul Mykolaiv, unul dintre cele mai afectate oraşe de războiul din Ucraina. Delegaţia Primăriei Mykolaiv a transmis mulţumiri poporului român, şi în special tulcenilor, pentru solidaritate şi pentru tot sprijinul oferit în aceste vremuri grele, încă de la debutul conflictului militar. Vreau să felicit Asociaţia Comunelor din România – Filiala Judeţeană Tulcea şi preşedintele acesteia, pe Eugen Ion, organizaţia IsraAID şi Fundaţia Romulus T. Weatherman pentru munca lor în gestionarea acestui hub umanitar – Tulcea Humanitarian Logistics Hub”, a declarat Horia Teodorescu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.