Proiecte ale primăriilor tulcene, în valoare totală de peste 19 milioane de lei, au fost aprobate zilele trecute de Ministerul Dezvoltării prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Este vorba de investiţii ce vizează realizarea de piste pentru biciclete în municipiul Tulcea, oraşul Isaccea şi comuna Turcoaia, dar şi de fonduri destinate actualizării Planului Urbanistic General al oraşului Măcin.

Municipiul Tulcea va primi peste 2,3 milioane de euro (11.598.865,74 lei, inclusiv TVA) pentru proiectul de asigurare a infrastructurii pentru biciclete, a anunţat primarul Ştefan Ilie.

„Aşteptaţi de foarte mulţi tulceni pasionaţi de ciclism şi plimbări în natură, aproape 10 km de trasee dedicate bicicletelor vor fi construiţi în zona lacului Zagăn şi a Satului Pescăresc. Mulţumesc colegilor care lucrează la întocmirea cererilor, achiziţia resurselor aferente, elaborarea documentelor şi care înţeleg mecanismul obţinerii finanţărilor europene!”, a transmis Ştefan Ilie.

Ministrul Dezvoltării publică investiţiile care vor primi finanţare din PNRR, pe măsură ce unităţile administrativ-teritoriale răspund solicitărilor de clarificări trimise de minister.