De la 1 ianuarie şi până la 31 octombrie, Serviciul de Permise şi Înmatriculări (SPÎ) Tulcea a eliberat aproape 8.800 de certificate de înmatriculare.

Şeful SPÎ Tulcea, Tiberiu Nan, spune că, din totalul de 9.463 de certificate de înmatriculare, 5.991 au fost eliberate ca urmare a transferului între proprietari români, iar 2.779 de certificate au fost emise pentru prima înmatriculare în ţară, pentru maşini noi sau la mâna a doua. Alte 693 de certificate au fost duplicat, ca urmare a distrugerii sau pierderii originalelor.

„În primele 10 luni ale anului au fost eliberate 9.463 de certificate de înmatriculare. Dintre acestea, 2.779 reprezintă autovehicule care nu au fost anterior înmatriculate în România, acest lucru însemnând că o parte sunt noi, iar o parte sunt rulate, din import. Alte 5.991 de cereri reprezintă transcrieri, adică transferul dreptului de proprietate, între doi cetăţeni români. Diferenţa de 693 de certificate de înmatriculare este dată de numărul duplicatelor eliberate”, ne-a declarat Tiberiu Nan.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.