Mai multe blocuri din municipiu vor fi reabilitate, iar două unităţi de învăţământ vor fi modernizate, după ce, ieri, primarul Ştefan Ilie a semnat şapte contracte de finanţare în valoare de peste 15 milioane de euro, pentru proiecte de eficientizare energetică.

Cele şapte contracte în valoare totală de 15.500.000 euro se derulează prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, la nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

„Un număr de 10 staţii de încărcare electrice se vor achiziţiona în cadrul acestor proiecte pentru eficientizarea energetică. Vom semna şi alte contracte care au obţinut finanţare şi care vor dezvolta municipiul. Mulţumesc colegilor care lucrează la întocmirea cererilor, achiziţia resurselor aferente, elaborarea documentelor şi care înţeleg mecanismul obţinerii finanţărilor europene!”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

În cadrul proiectelor vor fi reabilitate blocurile I2, P1 şi I1 ale Asociaţiei de proprietari nr. 6, blocurile 1,  2, 5, 6,  8,  10 şi 11 de pe strada Gării, blocurile  4,  6, 7, 8 şi 10 de pe strada Babadag din cadrul Asociaţiei de proprietari nr. 47, dar şi blocul  2 de pe strada Babadag nr. 8 al Asociaţiei de proprietari nr. 47, bloc V7 de pe strada Victoriei nr. 7, bloc B9 de pe  strada Victoriei nr. 16, Asociaţia de proprietari nr. 6.

De asemenea, se vor moderniza şi reabilita Corpul B al Liceului de Arte „George Georgescu” şi  Grădiniţa cu program prelungit nr. 19 „Dumbrava Minunată”.

Lucrările care se vor executa la clădiri vor consta în creşterea eficienţei energetice, reabilitarea termică a faţadelor, acoperişului şi subsolului, înlocuirea tâmplăriei, instalaţii termice şi electrice eficiente din punct de vedere energetic, precum şi gestionarea inteligentă a energiei.