Focurile de artificii de Revelion vor reveni la Tulcea după ce au fost anulate în ultimii doi ani din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat primarul Ştefan Ilie. Administraţia locală pregăteşte şi un spectacol de colinde în preajma Crăciunului, în data de 23 decembrie, în Piaţa Civică. Colindele vor fi susţinute de orchestra Ansamblului „Baladele Deltei” şi elevi ai Liceul de Arte „George Georgescu”.

„Vom avea un spectacol de Crăciun în care vom invita colindători pe data de 23 decembrie. Pregătim şi un foc de artificii de Revelion. În fiecare seară sunt plăcut surprins că tulcenii vin în număr chiar foarte mare la patinoarul din Piaţa Civică şi la căsuţele cu produse. Am ornat oraşul în aşa fel încât să avem mai puţine critici. Eu ştiu că toţi şi-ar dori să aibă în faţa blocului câte o ghirlandă, dar ar fi imposibil. Am luat exemplul localităţilor care au o tradiţie în acest domeniu şi am ornat străzile principale şi centrul oraşului, pentru că el trebuie să fie polul activităţilor”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

De altfel, până pe data de 8 ianuarie 2023, tulcenii se pot bucura de Târgul de Crăciun din municipiu, organizat de Primăria Tulcea în parteneriat cu Agropieţe S.A.

Târgul oferă vizitatorilor o zonă cu căsuţe din lemn unde sunt expuse şi comercializate obiecte manufacturate, o zonă pentru mâncare şi una  pentru divertisment şi agrement.

De asemenea, cei mici au putut participa weekend-ul trecut la împodobirea bradului amplasat în Piaţa Civică. Fiecare participant a putut contribui cu daruri adunate în jurul bradului care vor fi dăruite apoi copiilor din mediile defavorizate.

Copiii s-au bucurat de un program dedicat lor ce a cuprins momente de karaoke cu colinde, atelier de creaţie a globurilor din materiale biodegradabile, animaţie, muzică şi artificii colorate.