Peste 40 de lucrări ale artiştilor plastici tulceni au fost expuse la Galeriile de Artă, cu prilejul vernisajului expoziţiei Salonului Anual al Uniunii Artiştilor Plastici (UAP)  Tulcea ce şi-a deschis porţile miercuri seară.

În debutul evenimentului, Doru Luchian, preşedintele UAP Tulcea, a expus publicului seria de evenimente organizate pe parcursul acestui an, precizând faptul că a fost o perioadă bună pentru filială.

„Am preluat şi noi modelul saloanelor anuale, menite să concluzioneze un an dens în evenimente. Am avut nişte saloane de ţinută, un salon cu un jubileu tulburător pentru noi, şi mă refer la Salonul de grafică şi desen <<Viorel Poiată>>, Salonul de primăvară, Expoziţia din iarnă care este deja consacrată, a celor şase artişti care expun peisaje. S-a mai organizat Salonul de vară, cel de toamnă, iar intercalat între cele două am avut participarea artiştilor filialei în cadrul Bienalei naţionale de pictură <<Alexandru Ciucurencu>> de la Muzeul de Artă din Tulcea. Salonul acesta reuneşte demersurile artiştilor tulceni. Văd multe lucrări noi pe simeze. Sunt 41 de lucrări cu o ţinută foarte bună.  Colegii noştri au simţit nevoia să onoreze acest sfârşit de an, să concluzioneze o perioadă destul de bună care ne-a scos din acea atmosferă înţepenită de după pandemie. Este un an bun pentru filiala noastră, se reglează nişte lucruri în ceea ce priveşte partea administrativă”, a declarat Doru Luchian.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.