Ca în fiecare an, cei mici îi povestesc în această perioadă Moşului ce isprăvi au mai făcut şi îi trimit lista cu darurile dorite. De această dată însă, bătrânelul a constatat, cu emoţie, că tot mai mulţi puşti îşi doresc sănătate, iar oamenii săraci să nu ducă lipsă de nimic.

Aproape 100 de copii din Tulcea i-au scris în ultimele săptămâni lui Moş Crăciun şi au lăsat mesajele în cutia poştală pentru scrisori de la Târgul de Crăciun din Piaţa Civică.

Adelina Macsim, Amalia Maria şi Elena Sciotnic sunt autoarele celor trei scrisori premiate în cadrul concursului ,,Scrie-i o scrisoare lui Moş Crăciun!”, iniţiat de Agropiete Tulcea. Pe lângă scrisori, copiii au pus în cutia de scrisori şi ciocolăţele pentru Moş Crăciun sau bilete de autobuz ca să poată ajunge în caz că nu va fi zăpadă.

„Moş Crăciun a fost impresionat de toate scrisorile primite şi, după ce s-a sfătuit cu spiriduşii, a decis să premieze nu una, ci trei scrisori. Copiii premiaţi au vârste cuprinse între 9 şi 12 ani. Cadourile au constat în  pachete cu dulciuri şi cărţi sau dulciuri şi puzzle-uri, în funcţie de vârstă”, au precizat reprezentanţii Primăriei Tulcea.

În scrisoarea trimisă de Adelina Macsim, principalele dorinţe ale fetiţei sunt sănătatea, câteva dulciuri şi zăpadă.

,,(…) Nu îmi doresc foarte multe lucruri. Îmi doresc să nu mai fie nimeni trist, să nu mai ducă oamenii săraci lipsă de nimic. Mai vreau sănătate, mie şi familiei mele, şi… tuturor. Într-un final mai vreau ceva, dacă se poate: nişte dulciuri şi zăpadă. Chiar îmi doresc multă zăpadă anul acesta. Să mă joc alături de prieteni, apoi să merg în casă, la căldură, să văd bradul împodobit. Sper că nu cer prea multe. Cele mai frumoase gânduri!”, a scris Adelina.

Amalia Maria i-a spus Moşului că a fost cuminte şi îl roagă să nu uite de frăţiorul ei.

,,(…) Am fost foarte cuminte tot anul. Am şi un frăţior pe nume Nicolas Iustin care are un an şi 7 luni şi te-aş ruga să nu îl uiţi şi pe el. Nu a fost cuminte pentru că a spart TV-ul din living, dar merită şi el ceva. (…) Te aşteptăm cu drag la noi acasă cu lăptic cald şi biscuiţi”, a scris Amalia.

Elena Sciotnic nu îşi doreşte jucării ci ca familia ei să fie sănătoasă.

,,(…) Eu nu vreau jucării sau alte feluri de cadouri… tot ce îmi doresc este ca eu şi familia mea să fim sănătoşi. (…) Pentru mama aş dori să îi dai putere şi linişte în suflet dar şi bucurie plus un mic dulce deoarece mereu i-au plăcut. În final aş vrea să zic să ai grijă de tine, drumul poate fi anevoios, la noi încă nu a venit zăpada. Te aştept cu drag”, spune în scrisoare  Elena.

Scrisorile câştigătoare au fost publicate pe pagina de socializare a Primăriei Tulcea, iar Moş Crăciun a lăsat cadourile la sediul Primăriei.