Ispas Valentin-Florin este atletul tulcean care anul trecut a făcut un sprint şi s-a clasat pe locul IV în topul celor mai buni sportivi din judeţ la categoria Sporturi Olimpice, premiaţi în cadrul Galei Sportului Tulcean, după ce în 2021 acesta încheia lista, cu locul X.

Legitimat la CSS Tulcea-secţia de atletism din Turcoaia, antrenor Gheorghe Ciulei, sportivul este component al Lotului Naţional de Atletism  Juniori, iar anul trecut a atins performanţa de a ocupa locul V, la aruncarea suliţei, la Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) desfăşurat la Banska Bistrica, Slovacia.

 „Cea mai importanta performanţă a mea este cea atinsă în cadrul Festivalul Olimpic al Tineretului European, desfăşurat în Slovacia, în oraşul Banská Bystrica, la aruncarea suliţei, unde am ocupat un onorabil loc V, cu o aruncare ce a măsurat 62,45 metri. Această realizare m-a menţinut printre sportivii de top ai judeţului Tulcea, reuşind chiar să obţin un punctaj care m-a clasat pe locul IV de data aceasta, la categoria Sporturi Olimpice. Am muncit foarte mult ca să îmi fac un nume în lumea atletismului şi sunt mândru să mă aud strigat la finalul competiţiei, este ceea ce mă motivează să continui să fac ceea ce iubesc atât de mult”, ne-a declarat Valentin Ispas.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.