Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea Horia Teodorescu a atras atenţia, ieri, în timpul şedinţei de plen asupra faptului că există un semnal de alarmă în ceea ce priveşte buna colaborare cu liberalii din teritoriu, după ce consilierii judeţeni PNL au trimis o adresă cu o serie de solicitări informative.

Declaraţia vine după ce ieri în cadrul şedinţei consilierii liberali Nicolae Chichi şi Corneliu Bejan au mai solicitat şi alte informări scrise din partea aparatului de specialitate pe subiecte precum transportul public, reţeaua de drumuri judeţene din administrarea CJ şi  contractele de deszăpezire.

„Sunt mai multe solicitări pe care PNL le-a cerut ca şi explicaţii pe diverse activităţii ale Consiliului Judeţean. Este un număr de consilieri care îşi manifestă dorinţa de a se actualiza unele informaţii. Aceste date erau cunoscute din şedinţele de Consiliu Judeţean, atunci când au fost votate şi discutate. Ceea ce se doreşte nu este altceva decât încă un rucsac în spatele salariaţilor din Consiliul Judeţean care au multe alte lucruri de făcut. Surprinderea mea este că solicitarea vine din partea unor consilieri care ar fi trebuit să ştie tot”, a declarat Horia Teodorescu.

Preşedintele a amintit faptul că PSD şi PNL colaborează atât pe plan naţional cât şi pe plan local, însă în teritoriu acest demers prezintă un semnal de alarmă asupra cooperării.

„Am puterea să înţeleg că alţi doi domni din exterior doresc să aibă un material de informare folosindu-vă pe dumneavoastră ca unelte. Dacă credeţi că atât în plan naţional cât şi în plan local putem să mergem cu astfel de hârtii, este ok. Acesta este un ping pong ca să punem într-o situaţie delicată, în sensul volumului de muncă, aparatul Consiliului Judeţean. Ştiu că nu este voinţa dumneavoastră. Cunosc forma redactării şi ştiu de unde vine. Acţionarii şi cei care vor să îşi rezolve anumite probleme cred că aşa se rezolvă, dar nu este aşa. Să nu uitaţi că tot ce aţi cerut aici a fost votat. O să urmeze acelaşi lucru, pentru că nu vom face altceva decât să blocăm în paralel instituţiile, oricare ar fi ele, cu toate că sub o formă sau alta atât PSD-ul cât şi PNL-ul suntem la trageri de guvernare. Cel puţin în plan local, acesta este semnalul, că nu tragem. Dacă vreţi să blocăm şi alt aparat vreo lună… Dacă aceasta este dorinţa mai marilor, şi mă refer la cei doi drăgălaşi ale căror nume le ştiţi. Unul dintre ei nu ştiu cât aport a adus la dezvoltarea judeţului Tulcea. Poate cei din jurul mesei aţi fost mult mai implicaţi, dar cei care vin din exterior şi vă folosesc ca să îşi rezolve problemele sentimentale sau de natură de ego personal este o altă treabă. Mulţi mă întreabă la Bucureşti cum e aici. Le spun că nu am majoritate, dar am colaborat foarte bine, pentru că una peste alta toate proiectele au trecut. Vreau să remarc faptul că nu m-am referit la preşedintele PNL Tulcea”, a subliniat Teodorescu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.