Camera de Conturi Tulcea a publicat recent raportul pe 2022, din care reiese că auditorii instituţiei au realizat un număr de 21 de acţiuni de audit financiar, în aceste acţiuni fiind cuprinse 19 unităţi administrativ-teritoriale şi 37 de instituţii publice subordonate.

În scopul remedierilor deficienţelor constatate în urma acţiunilor de audit/control auditorii Curţii de Conturi Tulcea au emis un număr de 19 decizii, cuprinzând 75 de măsuri.

Nu în toate UAT-urile controlate au fost constatate deficienţe. În raportul Curţii de Conturi Tulcea este prezentat ca un exemplu de bună practică şi gestionare responsabilă a fondurilor şi patrimoniului public UAT Greci.

„Pentru cei 5.156 locuitori, din care 370 copii, au fost propuse proiecte de investiţii: Sală de sport şcolară – construcţie terminată în anul 2022, construită de CNI; achiziţia de tablete pentru elevii şcolii, reabilitarea Căminului cultural Greci, în cadrul acestuia îşi desfăşoară activitatea ansamblul de copii <<Allegria>>, cercurile de pictură, informatică şi o bibliotecă generoasă. De asemenea, prin POR – ADRSE se află în derulare proiectul <<Extindere, reabilitare, modernizare şi dotări şcoala Generală Corp A>>, proiect care presupune dotarea şcolii cu bazin de înot, primul din judeţ la o unitate de învăţământ”, se arată în raportul Curţii de Conturi.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.