Lucrările de realizare a primului complex în aer liber dedicat sporturilor extreme din Tulcea se află în plină desfăşurare, şantierul fiind vizitat joi de primarul Ştefan Ilie. În suprafaţă de aproximativ 6.000 metri, Parcul Gravity va avea zone de skate, pump track, de locuri de joacă, de evenimente şi expoziţii temporare şi de odihnă.

„Împreună cu antreprenorul care execută lucrarea, S.C. Atlas Sport, alături de dirigintele de şantier şi de colegii ingineri din cadrul aparatului de specialitate, am vizitat şantierul, după primele lucrări de sistematizare a zonei, care vor fi urmate de consolidarea terenului, cu ziduri de sprijin şi sisteme de degajare a apelor pluviale”, a declarat Ştefan Ilie.

Ediul a prezentat cu ce va fi amenajată fiecare dintre zonele  parcului.

Zona de skate este destinată pentru o activitate sportivă şi recreativă în aer liber, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii de toate vârstele. Aceasta va fi amenajată cu rampe speciale şi un flat bar pentru skateboarding, role, şi biciclete. Zidul de sprijin adiacent spaţiului pentru skating va fi destinat desfăşurării activităţilor artistice creative (grafitti, pictură, etc).

Zona de pump track reprezintă un traseu pentru bicicletă cu un circuit dintr-o suprafaţă ondulată, special formată cu colţuri cambrate, cu denivelări şi viraje înclinate, cu caracteristici special concepute.

„Pump track-ul se va achiziţiona uzinat, şi va avea structura independentă, amplasată direct pe sol. Terenul din jurul pump-trackului va fi sistematizat după curbura traseului şi se va taluza perimetral, pentru siguranţa utilizatorilor şi pentru direcţionarea apelor pluviale”, a precizat Ştefan Ilie.

Zona de odihnă va fi amplasată în sudul amplasamentului, în apropierea accesului secundar şi va fi dotată cu hamace verticale din ratan, bean bags şi iluminată cu ajutorul ghirlandelor cu becuri. Fotoliile exterioare tip bean-bag vor fi amplasate în zona aferentă spaţiului de odihnă şi loisir, şi vor avea tapiţerie din strat PVC impermeabil, rezistent la uzură, şi umplutură din polistiren. Hamacele exterioare din ratan vor fi montate cu prinderi metalice de arborii existenţi, acolo unde rezistenţa mecanică a acestora permite.

Zona de joacă va fi dotată cu diverse echipamente recreative şi pentru practicarea sportului în aer liber. Echipamentele folosite în zona de joacă sunt: Gibbonswing L, Spider Cage M, Pyramid climber, Tic Tac Cube M, Wallholla 7m Basic, Perete De Escaladă.

Spaţiul de joacă pentru copii va fi amplasat pe o platformă de beton armat, cu strat de uzură din tartan de 4 cm, o membrană cauciucată moale, aplicată prin turnare. Tartanul va proteja utilizatorii împotriva eventualelor accidentări.

Valoarea totală a lucrărilor este de 4.491.914,56 lei, inclusiv TVA.