Zeci de străzi din municipiu s-au transformat sau se vor transforma în şantiere. Primăvara vine la Tulcea cu şantiere de proporţii pe mai multe străzi din municipiu. Atât pe arterele principale cât şi pe cele secundare se vor derula lucrări de asfaltare şi la sistemul de apă-canalizare, spune primarul Ştefan Ilie.

„În momentul în care se vor deschide primele staţii de asfalt vom începe primul şantier pentru proiectul de reabilitare şi modernizare sistem rutier şi lucrări tehnico-edilitare străzi trasee auto. Vom începe asfaltările străzilor Păcii, Alexandru cel Bun, I.L. Caragiale, Forestierului, Corneliu Gavrilov, Dumitru Ivanov, Militari şi un tronson din Plugarilor, pe un total de 12 kilometri. De asemenea, vom începe lucrări de reabilitare a străzilor Eternităţii, Babadag, Isaccei şi Mahmudiei. Vor începe şi alte investiţii în acest an, dar încă suntem la faza obţinerii de avize. Avem finanţarea pentru încă circa 30 kilometri de străzi. În următorii doi ani vom avea cele mai multe şantiere pentru reabilitarea şi asfaltarea străzilor. Nu se pot face toate odată, dar vom începe pe arterele principale, urmând să le facem şi pe cele secundare în cadrul aceloraşi proiecte”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Pentru un alt pachet de străzi pe care se vor deschide şantiere este aşteptat proiectul tehnic.

„Aşteptăm să emitem autorizaţia şi să ne fie transmis proiectul tehnic pentru zona Vest, unde sunt străzile Victoriei, Bucovinei, Delfinului, Buna Vestire, Dobrogeanu Ghe-rea, Mihail Kogălniceanu, Libertăţii, Antenei, Eroilor, Maior Andrei Grigore, Trandafirilor, Traian, Oiţelor, Mircea Vodă, Toamnei, Rezervorului, Podgoriilor, Cicoarei, Pelinului, Alunişului, Războieni şi C.A. Rosetti”, a precizat Ştefan Ilie.

Luna aceasta s-a dat ordinul de începere a lucrărilor şi pentru mai multe străzi din municipiu cuprinse în proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Tulcea.

„Vor începe lucrări în cadrul contractului pe care îl avem cu Aquaserv pentru alimentare cu apă şi canalizare. Este vorba de proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Tulcea, al cărui ordin de începere a lucrărilor a fost dat pe data de 7 februarie. Acesta presupune reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi colectarea apelor uzate de pe străzile Fabricilor, Prislav, Grădinarilor, Mistreţului”, a spus Ştefan Ilie.

În cadrul acestui proiect se vor executa lucrări ce cuprind conducte de apă şi canalizare pe străzile: 7 Noiembrie, Progresului, o parte din Babadag, Frumoasă, Decebal, Victoriei, Mihai Eminescu, Delfinului, Carpaţi, Aleea Piaţa Veche, Dochiei, C.A. Rosetti, Cezar, Davila, Darius, Toamnei, Vărăriei, Alunişului, Spitalului, Potcovari, Gavrilov Corneliu, Mică, Războieni, Plevnei, Comerţului, Albatros, I.L. Caragiale, Labi-rintului, Merişor, Moviliţei.

De asemenea, se vor realiza lucrări la sistemul de alimentare cu apă pe străzile: Scării, Buna Vestire, Crivăţ, Trandafirilor, Oborului, Trifoiului, Eternităţii, Rezervorului, Libertăţii, Antenei.

„Canalizarea se va reabilita pe Isaccei şi Smârdan, Vlad Ţepeş, Dimitrie Sturza şi Dobrogeanu Gherea. O parte din aceste străzi coincid cu cele unde noi avem şi asfaltare. Ne vom coordona pentru a începe asfaltarea pe străzile care au deja apă şi canalizare cum ar fi strada Păcii, unde 99% am finalizat, iar 80% suntem cu sistemul pluvial. În acest timp cei de la Aquaserv vor face apă şi canalizare pe Gavrilov Corneliu. Ne bucurăm foarte mult ordinele de începere a lucrărilor coincid pentru că avem timp să le executăm şi să nu facem lucrările invers”, a precizat Ştefan Ilie.