În urma expertizărilor, 50 de imobile din municipiu se află în clasele de risc seismic II şi III, iar Primăria Tulcea caută surse de finanţare nerambursabilă necesare finanţării proiectelor de consolidare şi/sau reabilitare termică.

Din cele 50 de imobile, nouă blocuri de locuinţe au fost introduse în clasa a II-a, din punct de vedere al periculozităţii, ceea ce înseamnă că pot suferi degradări structurale majore, în cazul unui cutremur.

Celelalte 41 de blocuri de locuinţe au fost încadrate în cea de-a treia clasă, adică pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală, dar la care degradările nestructurale pot fi importante.

Deşi există o listă a clădirilor care sunt în pericol în caz de cutremur, aceasta nu este însă completă, pentru că nu s-a făcut până acum o inventariere şi o evidenţă a clădirilor existente pe teritoriul municipiului. Aşa că Primăria Tulcea va inventaria clădirile cu peste trei etaje cu destinaţia de locuinţă construite înainte de anul 1978.

Citiţi continuare în ediţia tipărită a ziarului DELTA