12%

Tarifele de închiriere a utilajelor societăţii Aquaserv vor creşte anul acesta cu circa 12%, ca urmare a creşterii preţului la combustibil. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus votului consilierilor judeţeni în şedinţa de săptămâna viitoare.

Este vorba de un proiect de hotărâre prin care se va acorda un mandat special preşedintelui Horia Teodorescu în Adunarea Generală a Asociaţiei Intercomunitare ,,Dezvoltarea Durabilă a Serviciilor de Apă şi Canalizare din Judeţul Tulcea” în vederea exercitării votului pentru aprobarea modificării tarifelor aferente serviciilor conexe de utilităţi publice pentru operatorul regional Aquaserv Tulcea.

„Se modifică tarifele de închiriere a utilajelor ca urmare a creşterii preţului la combustibil cu aproximativ 12%. Ultima dată am actualizat aceste tarife în anul 2020. La aceste servicii apelează gospodăriile care nu sunt racordate la canalizare şi agenţi economici care desfăşoară diverse lucrări”, ne-a declarat directorul Aquaserv Tulcea, Valentin Ifrim.

Potrivit proiectului, preţul pentru închirierea unei autodesfundătoare va fi de 759 de lei pe cursă, iar pentru utilizarea unui mini buldoexcavator se va percepe un tarif de 270 de lei pe oră.

Cei care doresc să închirieze un autodesfundător vor plăti 382 de lei pe cursă, pentru maşina de transport clor 413 lei pe tonă. Pentru autoutilitare preţurile se încadrează între 413 lei şi 457 de lei pe cursă.

Preţurile pe kilometru sunt de 4,29 lei pentru toate utilajele.

Pentru serviciile de vidanjare în afara municipiului Tulcea se ia în calcul preţul cursei la care se adaugă tariful pe kilometru la numărul de kilometri parcurşi până la localitatea de destinaţie dus-întors.

În ceea ce priveşte serviciile efectuate de utilaje pentru lucrări în afara municipiului, se ia în calcul preţul pe ora de funcţionare la care se adaugă preţul pe numărul de kilometri până la localitatea de destinaţie dus-întors.

Pentru maşina de transport clor, tariful este calculat pe tonă la care se adaugă tariful pe kilometru.