Primăria Tulcea a anunţat că va stinge, sâmbătă seara, iluminatul public în centrul municipiului, pentru a marca „Ora Pământului” alături de alte oraşe din lume care participă la această acţiune menită să atragă atenţia asupra necesităţii protejării mediului şi resurselor planetei.

Primăria municipiului va stinge luminile pentru o oră, începând cu 20:30, pe strada Păcii între Biserica cu Ceas şi Hotel Delta, în Piaţa Civică şi în Parcul Personalităţilor.

„Din motive ce ţin de siguranţa publică nu putem desfăşura această acţiune în mai multe spaţii din oraş”, se arată într-un comunicat al Primăriei Tulcea.

Sâmbătă va fi sărbătorită Earth Hour, Ora Pământului, tulcenii fiind invitaţi să stingă lumina în intervalul 20.30 – 21.30. Acţiunea este organizată în fiecare an de WWF, în parteneriat cu Primăria municipiului, în ultima sâmbătă din luna martie.

În spiritul acestei iniţiative, mesajul transmis de WWF şi Primăria Municipiului Tulcea este ca toţi oamenii de pe planetă, de la mic la mare, să se implice printr-un mic gest care să contribuie la protejarea mediului înconjurător.

„De #OraPământului2023, lansăm această provocare: opriţi-vă din rutina zilnică şi dăruiţi o oră pentru Pământ, în fiecare lună. O oră, în care alături de familie sau prieteni să faceţi ceva care să aibă legătură cu protecţia naturii: gătiţi cu ingrediente locale, reciclaţi, plantaţi un copac”, transmit organizatorii.