Reprezentanţii liceelor tehnologice din municipiu şi agenţi economici se vor afla în Piaţa Civică, vineri şi sâmbătă, pentru a le prezenta şi explica elevilor de gimnaziu care sunt meseriile în care se pot specializa, în cadrul Târgului meseriilor -Viitorul începe azi!, care  îşi deschide porţile mâine.

Evenimentul este organizat de Primăria Tulcea în colaborare cu liceele tehnologice din municipiu şi potenţiali angajatori din domeniile de activitate relevante.

Târgul se adresează, în primul rând, elevilor din şcolile gimnaziale din judeţul Tulcea şi părinţilor acestora, care vor avea ocazia de a explora cele mai bune opţiuni pentru cariera lor şi oportunitatea de a se familiariza cu oferta educaţională a liceelor tehnologice din municipiu.

În Piaţa Civică vor fi amenajate stand-uri ale Liceului Tehnologic „Brad Segal”, Colegiului Economic „Delta Dunării”, Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”, Liceului Tehnologic Agricol „Nicolae Cornăţeanu”, Liceului Tehnologic „Henri Coandă”, Liceului Tehnologic „Ion Mincu” şi Şcolii Profesionale „Danubius” .

Fiecare liceu va fi reprezentat de profesori şi elevi, care vor oferi informaţii şi răspunsuri la întrebările participanţilor.

„O masă va servi pentru elevii de la învăţământ liceal cu toate cele cinci specializări pe care le avem, iar cea de a doua pentru cei de la învăţământul profesional unde ospătarii vor putea să simuleze acte de tehnică a servirii. Am pregătit patru echipe compuse din patru elevi şi două cadre didactice pentru cele două zile ale evenimentului. Elevii vor fi pregătiţi să le vorbească despre conceptul de firmă de exerciţiu, cei de la contabilitate să facă aplicaţii practice, iar elevii de la tehnician în turism să ofere exemple de calculaţii ale unui produs turistic. De asemenea, elevii de la tehnician în gastronomie ar putea prezenta liste meniu”, ne-a declarat Camelia Mocanu, directoarea Colegiului Economic „Delta Dunării”.

Dacă nu plouă, elevii Liceului Tehnologic „Henri Coandă” vor susţine demonstraţii cu roboţi în Piaţa Civică.

„Standul Liceului Tehnologic <<Henri Coandă>> va cuprinde montaje electrice şi electronice realizate în cadrul atelierului electric, exponate şi piese realizate în cadrul atelierului mecanic, iar elevii vor face câteva demonstraţii cu roboţi realizaţi în cadrul cercului de robotică”, ne-a spus Mihai Tiuliumeanu, directorul Liceului Tehnologic „Henri Coandă”.

Târgul va pune accent pe latura practică a calificărilor oferite de liceele tehnologice din municipiul Tulcea. Elevii şi părinţii vor avea ocazia de a participa la demonstraţii şi prezentări interactive ale diferitelor meserii, precum şi de a interacţiona direct cu profesioniştii din domeniu, elevi sau absolvenţi ai liceelor tehnologice.

„Vom avea materiale promoţionale pentru şcoală şi meseriile pe care dorim să le promovăm. Vor fi prezenţi profesori, elevi, agenţi economici de la Şantierul Naval şi service-uri. Elevii noştri vor prezenta câteva machete de nave şi maşini”, a precizat Cristina Sultan, directoarea Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”.

Evenimentul poate ajuta elevii să îşi descopere aptitudinile şi talentele, să ia contact cu potenţiali angajatori şi să îşi facă o idee clară despre aşteptările din domeniile de activitate care îi interesează.