Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) Tulcea a sărbătorit, joi, într-un cadru festiv, în incinta restaurantului Esplanada Parc, aniversarea a 20 de ani de activitate. Evenimentul a debutat cu un moment artistic susţinut de Ansamblul „Baladele Deltei” şi  un moment de reculegere în memoria unor angajaţi ai direcţiei care nu mai sunt printre noi.

Pe parcursul evenimentului au fost acordate diplome de onoare, de excelenţă, de gratitudine şi plachete angajaţilor şi foştilor angajaţi ai DAPS, dar şi autorităţilor locale şi centrale prezente.

Alături de gazda evenimentului, directoarea DAPS Tulcea, Ştefana Zibileanu, care a prezentat principalele realizări ale instituţiei din perioada 2003-2023, s-au aflat primarul Ştefan Ilie care a acordat diplome de onoare, reprezentanţi ai Ministerului Muncii, parlamentarii liberali George Şişcu şi Michael Gudu, consilieri locali, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate din judeţ, ai Episcopiei Tulcii şi ai persoanelor vârstnice.

Discursurile celor prezenţi au pus accentul pe munca desfăşurată în decursul anilor în asistenţa socială tulceană şi speranţa că aceasta va veni în continuare în ajutorul comunităţii prin diverse proiecte.

DAPS Tulcea s-a înfiinţat începând cu data de 1 aprilie 2003, ca serviciu public cu personalitate juridică în subordinea Consiliului Local Tulcea.

Misiunea direcţiei este de a acorda servicii de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, vârstnice, cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie.