Podul de la Brăila va fi inaugurat la sfârşitul lunii iunie, urmând ca descărcarea în judeţul Tulcea să fie făcută pe varianta Măcin, menţionând că varianta Jijila va fi gata până la finalul acestui an.

Podul peste Dunăre va fi deschis pe 27 iunie, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. La inaugurarea stabilită pentru sfârşitul lunii iunie a fost invitat şi ministrul transporturilor din Italia, constructorul principal fiind WeBuild (Astaldi), o companie din Italia cu contracte de miliarde de euro la CNAIR şi CFR Infrastructură.

„Fac un anunţ ca să fie presiunea şi mai mare pe ei (WeBuild/Astaldi). În iunie, cine o fi ministru şi prim ministru, pe 27 iunie se va inaugura Podul de la Brăila pe varianta scurtă Măcin, în judeţul Tulcea urmând ca varianta Jijila să fie plus – minus câteva zile, de asta fac şi anunţul public. Este angajamentul pe care ei l-au luat. Vreau să vă anunţ, dar de data asta am spus că trimit în numele ministerului invitaţie omologului meu să vină la inaugurare”, a transmis Grindeanu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.