Trei tineri tulceni au fost desemnaţi, pentru o zi, în funcţia de primar al municipiului, preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea şi prefect al judeţului.

Aceştia au fost selecţionaţi după ce şi-au depus candidatura în cadrul proiectului „Reprezentant pentru o zi”, aflat la a doua ediţie, care se derulează prin intermediul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret (FJT) Tulcea, de Ziua Naţională a Tineretului.

Prin intermediul acestei iniţiative, tinerii au avut ocazia să participe la activităţile unei zile obişnuite de lucru a unui ales local.

Alesia Ioana Mocanu a fost aleasă pentru o zi primar al municipiului, Alexandru-Ştefan Carp preşedinte al Consiliului Judeţean, iar Andrei Alin Anghel prefect al judeţului.

Alesia Ioana Mocanu este elevă în clasa a XI-a A, la Liceul Teoretic ,,Ion Creangă” Tulcea, profilul educator-învăţător. Eleva s-a prezentat la sediul Primăriei, acolo unde a avut ocazia să afle ce presupune activitatea aleşilor locali, apoi a pornit într-o vizită la şantierele deschide în oraş, alături de primarul Ştefan Ilie.

Alesia a vizitat mai multe lucrări în curs de derulare pe străzile Forestierului, Păcii, Alexandru cel Bun, stadion Delta şi Grădiniţa Nr. 13.

„Înainte de toate, am avut de învăţat de la ea. Alesia este ingenioasă şi are spirit de iniţiativă, a venit cu multe propuneri şi idei, toate acestea fiind, de fapt, dezideratele generaţiei lor. Am luat foarte în serios această activitate şi am abordat-o în termeni foarte profesionali. Mi-aş dori să păstrăm legătura pentru a mă sfătui cu ea şi pe viitor, în ceea ce priveşte nevoile tinerilor şi chiar cu privire alte probleme ale municipiului”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

În vârstă de 17 ani, Alexandru-Ştefan Carp, elev al specializării Filologie – Liceul Teoretic „Grigore Moisil” a păşit încă de la prima oră pe holurile Consiliului Judeţean Tulcea, decis să afle tot ce presupune activitatea de coordonare a instituţiei ce reprezintă administraţia publică la nivel judeţean.

„Noul <<preşedinte>> a discutat cu reprezentanţi ai executivului judeţean, inclusiv cu preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, cu administratorul public al judeţului, Dumitru Mergeani, dar şi cu vicepreşedinţii în funcţie, Mihai Huleni şi Victor Tarhon. De asemenea, de la reprezentanţii Direcţiei Economice a aflat cum este gestionat bugetul judeţean, iar de la cei ai Direcţiei de Investiţii a aflat detalii despre cele mai importante proiecte derulate la momentul actual de Consiliul Judeţean Tulcea. În plus, în timpul programului, noul preşedinte a discutat cu arhitectul şef al judeţului, Cristian Ionescu Preotu”, se arată într-un comunicat al CJ Tulcea.

Vizita de lucru a continuat cu discuţii cu reprezentanţii Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică, dar şi cu participarea la evenimentele organizate la nivelul Bibliotecii Judeţene „Panait Cerna”, instituţie subordonată Consiliului Judeţean.

Ziua s-a încheiat cu o vizită pe şantierele în lucru din municipiul Tulcea,  port-faleză, respectiv Sala Polivalentă.

Pentru a îndeplini funcţia de prefect pentru o zi a fost selecţionat tânărul Andrei Alin Anghel, student în anul întâi la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Tânărul student a avut posibilitatea de a cunoaşte în detaliu activitatea desfăşurată în cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Tulcea pe parcursul unei zile.

Prefectul Alexandru Dan Munteanu i-a adus la cunoştinţă atribuţiile prefectului în calitate de reprezentant al guvernului în teritoriu. Totodată, „prefectul” Andrei Alin Anghel a purtat discuţii cu şefii de servicii din cadrul Instituţiei Prefectului având posibilitatea să descopere activităţile specifice.

„Este de apreciat faptul că tinerii îşi doresc să descopere activitatea din cadrul instituţiilor publice. Astăzi am avut bucuria să cunosc un tânăr inteligent, implicat şi pregătit să înveţe lucruri noi. Îi doresc lui Andrei mult succes, iar uşa Instituţiei pe care o reprezint este mereu deschisă tinerilor”, a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu.

În total, nouă tineri tulceni s-au înscris în competiţia lansată de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret, cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului.