De la 1 iunie, tulcenii vor avea voie să facă baie în lacul Ciuperca, un angajat al Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP), cu atestat profesional,  fiind cel care va asigura şi anul acesta serviciul de salvamar.

În ceea ce priveşte plaja, lucrătorii DIAP se ocupă de amenajarea zonei.

„Scăldatul va fi permis începând cu data de 1 iunie. În prezent, odată cu încetarea ploilor şi stabilizarea temperaturilor, colegii de la secţia DIAP se ocupă de pregătirea plajei-recondiţionarea umbrelelor şi montarea acestora, completarea plajei cu nisip, amenajarea porţiunii destinată scăldatului. Totodată, postul de salvamar este asigurat şi în acest an cu personal calificat”, spun reprezentanţii Primăriei Tulcea.

În funcţie de vreme, tulcenii ar putea avea liber de weekend-ul acesta şi la plimbări cu hidrobiciclete pe lacul Ciuperca, activitate contra cost  asigurată de societatea Motor House Start – Up SRL, în urma unei asocieri cu DIAP.

De asemenea, de luna viitoare cetăţenii se vor putea plimba gratuit atât cu bărcile cu vâsle, cât şi cu lebedele-biciclete, achiziţionate de Primăria Tulcea.

Lacul Ciuperca, bucuria pescarilor

Şi pescarii amatori din municipiu se bucură de o activitate de relaxare pe lacul Ciuperca, pescuitul sportiv fiind  permis până la sfârşitul acestei luni. Zilnic, zeci de pescari s-au aflat pe lacul Ciuperca, acolo unde s-au bucurat de vremea bună şi au pescuit.

Pescuitul este permis numai pe latura de nord-vest, în dreptul morii de vânt până în colţ spre Casa Albastră, pe o lungime de aproximativ 200 de metri, marcată şi semnalizată cu indicatoare. Pescuitul este permis între orele 5.00-18.00.

Pescarii au voie să pescuiască cu o singură undiţă, cu cel mult două cârlige, maxim 3  kg pe zi. În ceea ce priveşte tarifele pentru pescuit, acestea au rămas la valoarea celor de anul trecut, de 10 lei pentru persoane obişnuite şi 5 lei pentru pensionari.

Taxa se achită anticipat la casieria Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.

Cei care pescuiesc din barcă, în altă zonă decât cea stabilită, cu mai multe unelte de pescuit, şi în afara programului, riscă să fie sancţionaţi cu amendă între 50 şi 100 de lei, dar şi confiscarea sculelor. Cei care pescuiesc peste 3 kg de peşte pe zi riscă o amendă cuprinsă între 50 şi 500 de lei.

Lacul Ciuperca a fost înainte de 1989 singura zonă de agrement din oraş, dar până în anul 2006 bazinele şi toate amenajările de aici au ajuns într-o stare avansată de degradare. Ulterior, Primăria municipiului a reamenajat această zonă de agrement care a fost inaugurată oficial pe data de 24 iulie 2010.