Sute de elevi din municipiu au fost prezenţi ieri la Sala de Sport „Daniel Pohariu”, la Târgul ofertelor şcolare, pentru a afla mai multe date despre admiterea, specializările şi oportunităţile oferite de fiecare liceu. Ediţia de anul acesta este una impresionantă, pentru că la standurile organizate de instituţiile de învăţământ se regăsesc produse alimentare, creaţii  handmade, demonstraţii cu roboţi şi de cosmetică, chiar şi iepuraşi.

Pentru a atrage interesul participanţilor, fiecare unitate şcolară a făcut câte o demonstraţie, de la coafuri, la prezentări de produse de panificaţie. Câteva licee au mizat pe roboţi şi alte construcţii electronice.

„Liceul <<Henri Coandă>> a fost alegerea cea mai potrivită pentru mine, pentru că şcoala noastră oferă multe oportunităţi, îndeosebi pe plan profesional, deoarece avem specializări bazate pe electronică şi electromecanică. La sfârşitul anilor de studiu se susţine un examen de atestat, care validează cunoştinţele acumulate şi certifică faptul că un absolvent are abilităţile de a lucra în domeniul de specializare. Prin parteneriatele pe care şcoala le are cucolaboratori din Portugalia, se obţine şi certificat de lucru într-o firmă europeană, care dă posibilitatea absolvenţilor de a se angaja oriunde în spaţiul european, pe profilul studiat. Practic, la noi nu se face doar şcoală, ci se capătă şi experienţă în domeniul de specializare. De asemenea, pe partea de profesională, prin partenerul şcolii, Şantierul Vard, elevii au posibilitatea de a face 720 de ore de practică, remunerate”, ne-a spus Mihai.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.