Şase membri ai echipajului unei nave sub pavilion românesc sunt cercetaţi penal pentru furt, delapidare şi tăinuire, după ce au produs un prejudiciu de 245.000 de lei prin sustragerea de motorină de la locul de muncă, a informat vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Conform sursei menţionate, la data de 22 martie, poliţişti din cadrul Serviciului Siguranţă Transporturi, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat nouă percheziţii domiciliare la şase persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt, delapidare şi tăinuire.

Percheziţiile au fost făcute în judeţele Tulcea, Giurgiu şi Galaţi, la locuinţele celor şase persoane, membri ai echipajului unei nave sub pavilion românesc.

„În urma activităţilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 11 recipiente din plastic ce conţineau 220 de litri de motorină şi 1.750 de euro. Prejudiciul cauzat este de 245.000 de lei”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Pe 8 ianuarie, poliţiştii au depistat în flagrant delict trei membri ai personalului navigant al navei respective, în timp ce ar fi comercializat 1.500 de litri de motorină sustrasă din tancurile de transport, către doi bărbaţi.

Nava era acostată pe malul Canalului Dunăre – Marea Neagră, între comunele Poarta Albă şi Castelu.

Asupra persoanelor în cauză au fost descoperiţi şi ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, 4.400 de lei.