Fără reţele sociale e sfatul unui cunoscut preot din Bucureşti pentru cei care ţin post. Într-un clip postat pe Facebook, preotul Vasile Ioana le spune credincioşilor că degeaba mănâncă fasole dacă se uită pe TikTok la tentaţii pământeşti.

Am vorbit şi noi pe această temă cu preotul Alexandru Balaban, care susţine că orice lucru folosit cu folos este un lucru benefic, atât că vorbim de reţelele sociale sau alte lucruri.

„Fiecare om are părerile proprii, eu nu pot să îmi dau cu părerea despre părerea altcuiva. În era digitală, sfântul Ioan Gură de Aur dacă avea internet, cred că reuşea să atragă mai repede, pentru că informaţia este accesibilă tuturor în ziua de azi, internetul este folositor în măsura în care îl foloseşti cu folos, dacă nu îl foloseşti cu folos, nu este folositor. Eu nu văd niciun impediment prin care să ne afecteze cu ceva viaţa, atâta timp cât îl folosim cu folos. Dacă reţelele sunt utilizate cu folos atunci sunt de bun augur”, ne-a declarat preotul Alexandru Balaban.

Preotul spune că este mult mai important să fim mai buni cu cei din jurul nostru decât să renunţăm la reţelele sociale. Nu renunţarea la aceste reţele ne face nişte oameni mai buni.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.